Suggesties voor de agenda zijn altijd welkom. Gebruik hiervoor ons contactformulier. Deelnemende horeca in Dokkum: Restaurant Café De Halve Maan, Hotel Café Restaurant 't Raedhûs, Eric’s Café, De Schreiershoek, Hotel Café Restaurant De Posthoorn, Restaurant De IJsherberg en Grandcafé - Hotel Van der Meer.

   24 september, 15.00 uur Restaurant De IJsherberg
Harddraversdijk 1, Dokkum

    K-Bee & Jeroen van Helsdingen trio

Het openingsconcert van het 2023/2024 seizoen Jazz Dokkum wordt gegeven door het kwartet van pianist Jeroen van Helsdingen. Zang K-Bee (foto), bas Mark Haanstra en drums Peter Weissink. Het repertoire van het kwartet bestaat uit stukken van Nancy Wilson, Jon Hendricks, Robin McKell en bekende en minder bekende jazz en latin nummers, zoals It could happen to you, But beautiful, Dindi, April in Paris, Stompin' at the Savoy. K-Bee zingt ook enkele nummers van Chet Baker en eigen bewerking van een nummer van Herbie Hancock. Lees de bio's van dit kwartet hier.

Na afloop van dit concert volgt een jazz jamsessie voor -redelijk- gevorderde amateurs. Doe jij ook mee? Wil je graag bepaalde standards spelen, dan kun je dit aangeven als je je aanmeldt (hoeft niet, liever wel). Bij de jamsessies wordt na twee nummers steeds gewisseld zodat alle sessiemuzikanten aan de beurt kunnen komen.

29 oktober, 15.00 uur, Grandcafé - Hotel Van der Meer, Woudweg 1, Dokkum

The Preacher Men:
blues, jazz en gospel

Met hun album BLUE wonnen The Preacher Men in 2019 de Edison Publieksprijs (beste jazz & world album). Wie van de cd genoten heeft moet ze beslist live zien en horen; immers op het podium komt de muziek van 'The Preacher Men' pas echt tot zijn recht! Laat je verrassen door de swingende blues, jazz en gospel grooves van The Preacher Men live en kom op 29 oktober naar Grandcafé Hotel van der Meer!

EFRAÏM TRUJILLO –SAXOPHONES & COMPOSITIONS
ROB MOSTERT - HAMMOND B3 ORGAN
CHRIS STRIK – DRUMS
lees meer

12 november, 15.00 uur,

Theaterkerk Nes ...

Bram Kruis en vrienden meer info volgt

Line-up t.b.a.
Na afloop van elk concert volgt een jazz jamsessie voor -redelijk- gevorderde amateurs. Doe jij ook mee? Wil je graag bepaalde standards spelen, dan kun je dit aangeven als je je aanmeldt (hoeft niet, liever wel). Bij de jamsessies wordt na twee nummers steeds gewisseld zodat alle sessiemuzikanten aan de beurt kunnen komen.

26 november 15.00 uur, podium nog niet bekend

Igor Herstel trio + trombonist
Olav Schoorlemmer

Bandleider en pianist Igor Herstel, bassist Remco van Vugt en drummer Ramses Hooijmeijer brengen deze zondagmiddag een breed en gevarieerd jazzrepertoire met vleugjes latijn-amerikaans, soul, funk en fusion. Het trio speelt gearrangeerde standards en eigen werk wat soms helemaal niet op jazz lijkt ...

LEES MEER

Na afloop van elk concert volgt een jazz jamsessie voor -redelijk- gevorderde amateurs. Doe jij ook mee? Wil je graag bepaalde standards spelen, dan kun je dit aangeven als je je aanmeldt (hoeft niet, liever wel). Bij de jamsessies wordt na twee nummers steeds gewisseld zodat alle sessiemuzikanten aan de beurt kunnen komen.

25 februari 15.00 uur, Eric's Café, Markt 36, Dokkum

BLUES AJ PLUG

Multiple award-winner AJ PLUG is een absolute topper uit de Nederlandse bluesrock en roots scène. Zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende blues-rock ladies die de Nederlandse blues rock en roots scène de laatste jaren heeft voortgebracht.
Na het uitbrengen van haar debuut album ‘Let Go Or Be Dragged’ (2014) ging het als een speer met haar carrière. In oktober 2016 bracht ze haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ uit, wederom ‘de hemel in geprezen’. De carrière van de uit Katwijk aan Zee afkomstige zangeres beland in een sneltreinvaart en ook de tweede cd van de stoere blondine oogst louter jubelende recensies. Zo schreef Music Maker: “Ze heeft alle twaalf songs op het album zelf geschreven en die zijn allemaal van topklasse. Alleen al omdat ze diverse stijlen in het bluesgenre beheerst. Dan weer rockt het, dan hoor je weer een tranentrekkende ballad. Gewoon een topplaat!” (5 sterren).
Mede door alle positieve reacties belandt ze zelfs op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’, in het goede gezelschap van o.a. Beth Hart, Susan Tedeschi en Shemekia Copeland die gekozen worden door het publiek als leading lady’s in the Blues.