24 september, 15.00 uur Restaurant De IJsherberg, Harddraversdijk 1, Dokkum
Kwartet Jeroen van Helsdingen

Zangeres K-Bee studeerde jazz zang en improvisatie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze geeft zanglessen en workshops. Haar grote voorbeelden zijn Chaka Khan, Whitney Houston, Nancy Wilson, Donny Hathaway en Michael McDonald. ‘Zangers met soul en power’, zoals ze zelf zegt.

Haar partner pianist Jeroen van Helsdingen studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, met als specialisatie jazz en improvisatie. In 1986 won hij de solistenprijs op het Meervaart Jazzconcours. Jeroen werkt en werkte met vele bekenden uit de jazz- en amusementswereld.

Drummer Peter Weissink is een veel gevraagde jazz- fusion en popdrummer. Als professioneel drummer begeleidde hij nationale en internationale artiesten (met tours in o.a. Korea, Maleisië, België, Duitsland en Engeland), en was slagwerker voor diverse studio-opnames. Peter heeft een eigen drumschool en geeft les aan het ArtEZ conservatorium Enschede.

Bassist Mark Haanstra startte zijn muzikale carrière op klassiek piano. In zijn tienerjaren switchte hij naar bas en begon zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1997 studeerde hij cum laude af. Mark speelde met Oene van Geel, Yuri Honing, Simon Philips, Ellen ten Damme en vele anderen. Op dit moment geeft hij les aan de conservatoria van Groningen en Den Haag.